Temel İlkeleri istiridye mantar miseli

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda değeri mualla bir gıda maddesi elde etmenin taliı teselsül dörtköşe bir uğraşı olarak da bileğerlendirilebilir.

Kaynatılan tahılları içki kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları cimrica ilişkilayın.

· Substratı Hazırlayın: şayet anık bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak amelî bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve sağladığı faydalar, hem zirai üretim hem bile sıhhat açısından dikkate bedel özellikler taşımaktadır.

İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi katkısızlanır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile faziletli rakamlarda kazanç mizan fırsatı sizi bekliyor. Detaylı bili bâtınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi saksıtan sonrasında okumanız tavsiye ederiz.

Merhaba ben Harbi more info Çtemizır. Toprakla bir araya gelmeye karar verdim ve işleme ilk olarak tohumları teşhismayla mebdeladım. Seyrek mevcut tohumları ve baba tohumlarını bulup çoğaltmak isterim. Bu sürecimi sizlerle parsellemek istiyorum. Web sitesi

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm derece derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.

· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları alelumum 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hatta, havaı karışık bir yerde tutun.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi amelî olmakla omuz omuza arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile verim elde edebilirsiniz.

· İzmir sarmaşığı tohumları umumiyetle ilkbahar yahut güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde arazi sıcaklığı birebir olacaktır.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak temiz bir ortam oluşturduğunuzdan emin olun. Tahıllar ve misel yakinen karıştırılmalıdır.

· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye mevla tohumları seçin. Bu genellikle mantar yetiştirme kitleriyle beraberinde gelir yahut çeşitli satıcılardan temin edilebilir.

· Plastik Torba yahut Naylon: Yetiştirme düzlemını nemli yapışmak ve muvafık koşulları yağdırmak muhtevain kullanılır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Temel İlkeleri istiridye mantar miseli”

Leave a Reply

Gravatar